Omgeving

Wandelen

Boswachterspad of Natuurbelevingsroute
Het Mastbos heeft ontzettend veel plant- en diersoorten. De kans op het zien van reeën, roofvogels, zilverreigers en andere wilde dieren is het grootst wanneer je de Natuurbelevingsroute neemt. Deze route gaat door een prachtig stuk natuur, langs vele wildakkers en langs uitkijkpunten waar je de dieren kunt spotten. De kans om reeën te zien, is het grootst in de vroege ochtend. Ook wandel je over het bekende Vlonderpad: een pad van aaneengesloten planken dwars over de Galderse Heide. Dit is de perfecte route om tot rust te komen op een bankje of lekker te picknicken met een fris wijntje op een zachte najaarsdag.

De Natuurbelevingsroute begint en eindigt bij de Kogelvanger. Wegbewijzering: u steekt schuin tegenover de Kogelvanger het bos in, volgt de gele bordjes met een ree. Lengte: 7 kilometer.

Bekijk ook eens deze route van de ANWB “De achtertuin van Breda” of van routeyou.nl.

Na (of voor) deze stevige wandeling staat er voor u altijd wel iets op het vuur bij de Kogelvanger!

Met het Mastbos bijna op uw bord, de verwarmde kussens van sit-en heat onder uw billen, de geur van verse gerechten uit de keuken en ons gastvrije personeel, is het na een (stevige) wandeling, tijdens een mooie fietstocht of een intensieve sportieve “invulling” genieten bij de Kogelvanger.

De omgeving op kaart